top of page

3 poäng i viktigt möte

Precis som vi sade inför var matchen mellan Åland United och TiPS en riktig toppmatch med element som kan komma att betyda något ännu i oktober då Nationella Ligans tabell står klar. Inför matchen hade TiPS en trepoängsledning gentemot ÅU som låg trea med en match mera spelad. KuPS som ligger i täten kommer att vara tuff att nå, men en förlust i dagens match skulle göra det hela allt mer svårt.


Som sig bör var spelet ända från start jämnt och böljade fram och tillbaka. I den sjätte minuten kom Sarah Troccoli till avslut efter ett inlägg från Dana Leskinen. Bollen hamnade dock förbi TiPSmålet som vaktades av Elsa Sulku. Även TiPS kom åt att försöka tidigt i matchen och Oona Siréns skott i den 9e minuten passerade Christina Dinesons bakre stolpe med några centimeter utanför.


Sedan, i den 11e minuten small det till. Jenna Topra vände och vred sig i skottposition innanför straffområdet och avslutade med att sätta bollen i bortre gaveln utom räckhåll för Dineson. 0-1 och ännu ett tidigt underläge att jobba ifatt för Åland United.


Det tog dock inte så länge denna gång att komma fast. Redan i den 15e minuten fann Mariana Jalecas djupledsboll Cassandra Korhonen i full fart bakom TiPS backlinje. Sulku hann ej ut och Cassandra rundade henna, samt satte bollen i nät från snäv vinkel. 1-1 där och energin steg hos den 365 hövdade publiken.


Spelet fortsatte mer i hemmalagets kommando, då man försökte hålla bollen och hindra det skickliga TiPS från att spela in mellan lagdelarna. I den 35e minuten slog Catarina Realista en lång boll rakt mot TiPS mål. Cassandra Korhonen, som denna dag var på ett lysande spelhumör jobbade till sig kulan och kunde till slut avsluta i nät. 2-1 där alltså. 9 minuter senare var det sedan 3-1, efter hörna. Catarina Realista fångade upp en rensning och skickade bollen tillbaka in i straffområdet, där Sanni Ojanen nickade mot bakre stolpen. Bollen studsade mot mål och Cassandra Korhonen kom där åt att fullborda sin hattrick genom att styra in spelredskapet i mål. 3-1 precis före halvtid.


I pausen uppmanade Steve Beeks laget att spela lugnare och inte hasta sig då man har tid. För alla stod det nog klart att lagen är jämna och att vi har en tvåmålsledning att bevaka i en toppmatch.


Andra halvlek höll på att börja med ett avgörande då Korhonen än en gång spelades fri med en långboll. Sulku hann denna gång få ut en fot och inget mål blev det där. TiPS fortsatte utmana och Oona Sirén missade igen en gång målramarna då hon kom till avslut.


Sedan, i den 55e minuten hade hemmalaget en massiv chans att gå till tremålsledning. Korhonen spelade Monica Hagström rakt på fot och Monnis avslut träffade stolpen. Närmare 4-1 än så kunde man inte komma. Istället blev den sista halvtimmen förståeligt nog en jakt på kvittering från bortalagets sida. Åland United försvarade tappert och höll i bollen då man fick tag i den.


Aino Martikainen och Jenna Topra var de som kom närmast under denna halvtimme. Sedan, först i 80e minuten fick TiPS utdelning, då Emmi Sirén sköt in 3-2 efter en hörna. Sedan var TiPS på tårna helt på allvar. Närmast kom man i den 84e minuten, då Joanna Tynnilä nickade på mål efter hörna och Anni Miettunen rensade på mållinjen.


Trots dramatiska skeden kom matchen att sluta 3-2 till Åland United. En bra fotbollsmatch mellan två bra lag. Nu är resten kvar. Nästa lördag fortsätter ligatåget då Åland United åker till Åggelby i Helsingfors för att gästa HPS. Medaljjakten fortsätter alltså.


ÅUs lag: Christina Dineson- Anni Miettunen, Sanni Ojanen, Anna Westerlund, Pille Raadik- Catarina Realista, Sarah Troccoli ( 64e Selma Viktorsson), Monica Hagström- Mariana Jaleca, Cassandra Korhonen, Dana Leskinen (74e Karen Reyes)
262 visningar

Comentarios


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HPS_RGB.jpg
bottom of page