top of page

2-2 mot Ilves gav oss en 7 poängsvecka

Den tuffa juliveckan är nu slut. Åland United lyckades inte vinna den tredje och sista matchen man ställdes inför. Formstarka llves, vars nye tränare Anssi Ylinen ännu inte förlorat i Nationella Ligan knep en poäng med sig hem till Tammerfors. Därmed stannar Åland United på sju poäng denna vecka!


Matchen på Wiklöf Holding Arena bjöd på målchanser redan från start. I den 6e minuten snappade nya stjärnskottet Lotta Lähteenmäki upp en slarvig sidledspassning på mittfältet och avancerade hela vägen till skott på distans. Denna gång gick bollen dock rakt på Christina Dineson som rätt enkelt kunde rädda. Minuten efter slog Sarah Troccoli en boll över Ilves mittbackar och Signy Aarna kom åt att lobba över utrusande Roosa Karppinen i Ilvesmålet. Bollen seglade i en fin båge, men tyvärr utanför ribban på övre sidan och inget mål blev det där.


Sedan, i minut 11 kom Lähteenmäki till skott igen, efter ett bolltapp av hemmalaget på mittfältet. Tillslaget blev rent och skottet hårt. Såpass bra var det att Dineson inte hann med att rädda och med ett stiligt avslut gick Ilves till 0-1 ledning.


Åland United hade inte riktigt planerat att för tredje matchen i rad denna vecka ligga under i ett tidigt skede. Man försökte anfalla, men den sista udden fattades både i avgörande lägen och besluten i uppbyggnadsfasen. Offensiva löpningar utan boll blev obefintliga och därmed blev det svårt att komma i farliga lägen. Anni Miettunen och Dana Leskinen hade sina chanser, men utan resultat som skulle synas på resultattavlan. För Ilves del var det Silja Tuominen som kom närmast, igen efter fummel i Åland Uniteds speluppbyggnad.


Då första halvlek närmade sig sitt slut skulle det dock bli nätrassel. Åland United fick en dubbelhörna i den 42a minuten och när Anna Westerlund foulades och domaren Lotta Vuorio pekat på straffpunkten var det för Sarah Troccoli att förvalta straffsparken. Det gjorde Sarah med pondus och 1-1 stod det två minuter innan halvtidsvilan. Då valde dock Ilves, som just nu lever i ett flow tillstånd att kontra. Silja Tuominen kom fri i en 1 v 1 situation ute till vänster. Hon körde inåt och lyckades slå in bollen i mål med lite studs och dålig vinkel. 1-2 var det på Wiklöf Holding Arenas resultattavla när halvtid nåtts.


I omklädningsrummet manade Steve Beeks på laget och visade hur man skulle spela för att komma upp i högre nivå. En stark övertygelse fanns att man var kapabla att vända underläget och spela om segern.


Det skulle dock ta en stund innan tempot skulle höjas i hemmalagets anfallsspel. Faktiskt var det Ilves Lähteenmäki som var närmast då hon från liten vinkel sköt ett skott som Dineson räddade till hörna. I den 60e minuten kom sedan Åland United i sin tur att ha lite flow. Monica Hagström sköt från en bred vänsterposition mot bakre hörnet och bollen flög över Karppinen i nät. 2-2 blev det där och en halvtimme att jaga seger.


Denna sista halvtimme kom sedan att i mycket bli en sommarjakt på mål. Mariana Jaleca, Signy Aarna, Dana Leskinen, Karen Reyes, Anni Miettunen... Alla dessa hade minst en chans att avgöra. Många av de uppkomna chanserna under Åland Uniteds slutforcering förarbetades av inhopparen för dagen Cassandra Korhonen, som dock själv aldrig kom till kvalificerade avslut denna kväll.


Roosa Karppinen och Ilves höll. 2-2 blev slutresultatet. Ilves har inte förlorat sedan sommaruppehållet. Åland United har heller inte förlorat på Wiklöf Holding Arena sedan den 4/7 i fjol, just mot Ilves. Nationella Ligan fortsätter. Åland United ligger på medaljplats och möter nästa helg JyPK borta.


Steve Beeks hade blandade känslor efter matchen:

" Om någon hade gett oss 7 poäng för denna veckas matcher inkluderande bortaseger mot KuPS hade jag nog tagit det. Vi spelade med god energi och gjorde väldigt bra chanser under den sista halvtimmen. I fortsättningen måste vi spela så här ända från början, samt sätta våra avslut på mål. Då kommer det att gå riktigt bra för oss."


ÅUs lag: Christina Dineson- Anni Miettunen, Sanni Ojanen, Anna Westerlund, Pille Raadik (60e Cassandra Korhonen)- Catarina Realista, Sarah Troccoli (60e Mariana Jaleca), Monica Hagström- Dana Leskinen, Karen Reyes, Signy Aarna


125 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HPS_RGB.jpg
bottom of page