10 mål och vidare i cupen

Uppdaterat: 6 okt. 2019

Åland Uniteds supportrar kan räkna in cupmatcher att följa med inkommande vinter. Genom klara 10-0 (7-0) borta, i Alberga mot FC Espoo spelade man sig vidare, förbi höstens cupkval rakt in i vinterns gruppspel.

Matchen i sig blev mest en anfallsövning för bortalaget. Redan i den 7e minuten satte Monica Hagström 0-1 bakom Tiina Krooksi FC Espoo målet. 3 minuter senare hittade Isabella Mattsson rätt, i den 15e minuten var det Signy Aarna och i den 25e minuten såg Phoenetia Browne till att Åland United ledde 4-0 och hade fyra olika målskyttar. 10 minuter efter det foulades Isabella och Signy Aarna kunde börja bygga på dagens prestation genom att sätta 5-0 på straff.

Signy hann ännu fastställa sin hattrick och Monni Hagström hann göra sitt andra mål innan domaren blåste av för halvtidsvila. I andra halvlek slog måltakten lite av, men Signy hann med ett fjärde, och Isabella sitt andra och tredje innan det hela slutade och avancemanget var officiellt.

Målchanser hade man under hela andra halvlek. Pho Browne, Bri Campos, Pille Raadik och den något otippade inhopparen Paula Myllyoja kom åt att försöka utan att komma i målprotokollet.

Just inhoppet av Paula Myllyoja i andra halvlek får väl ses som matchens happening. Paula tog avsked av Åland United och finländsk klubbfotboll genom att spela forward.

Samuel Fagerholm var rätt nöjd med lördagen på jobbet:

"Matchen tog ju nog slut lite innan den börjat. Roligt var det att vi fick läge att göra mål och så klart var det viktigt att vi vann och kan fokusera på ligaspelet hela hösten."

Åland United reser hem och börjar sedan förbereda nästa Esboresa. Nästa veckas söndag, den 11/8 är det Hagalund och Honka borta som gäller i Ligan. Kan man inte komma med och heja själv kommer man att kunna se den matchen via Yles kanaler.