top of page

Åland United 2023 spelar hemma för sista gången

Så var vi framme vid sista stationen före avslutet gällande Nationella Ligan 2023. Åland United spelar för sista gången denna säsong på Wiklöf Holding Arena och strävar fortsättningsvis att upprätthålla medaljsviten som man haft sedan 2018. Fyra brons och ett guld har det blivit under sedan dess, förutom cupmedaljerna då och ett femte brons finns där att plocka. Det krävs dock en seger på lördag, på samma gång som KuPS säkrar mästerskapet genom att vinna mot Honka för att säkra medaljen redan nu. Blir det på annat sätt går kampen vidare till avslutningsomgången i Kuopio lördagen den 14 oktober.


PK-35 Vanda heter motståndarna denna lördag. Det gamla storlaget som fortfarande leds av Jari Väisänen och har återetablerat sig som ett lag på övre halvan av serien. Laget är dessutom livsfarligt, vilket man visade senast förra helgen då man i 87e minuten genom Reetta Suomela grusade KuPS mästerskapsfest och utjämnade till 2-2. Laget har haft en seg säsong, mycket på grund av skador hos rutinerade nyckelspelare. Vid onsdagens nämnda match fattades till exempel Rebecca Kindstedt, som varit borta hela säsongen, Anna Vlasoff, Netta Koso och Sanna Saarinen. Alla dessa har under åren varit stora delar av Väisänens spelskickliga ryggrad. Nu har andra spelare trätt fram, som Liina Tervo, Reetta Suomela, Eerika Appelqvist och Elina Mankki. Gamla goda Roosa Bröijer har återvänt till den spelande truppen och Irea Virtanen Espejo har etablerat sig som förstamålvakt.


Det brukar vara tuffa föreställningar då Åland United och PK-35 Vanda möts. I våras var det annorlunda (precis som våren 2016 men då åt andra hållet) och Åland United vann hemma med hela 6-0 för att sedan i juli kämpa hem en 2-1 bortaseger i Myrbacka. Bägge lag har spelat i onsdags men PK-35 Vanda har rest från Kuopio och sedan till Åland med Vanda som knutpunkt. En match som kommer att kräva blod, svett och säkert även några tårar är att vänta.


Steve Beeks, som gör sitt sista framträdande på Wiklöf Holding Arena för denna gång vill gärna säkra bronsmedaljen redan nu, inför hemmapublik. Laguttagningen sker på basen av dagsform och matchplan, vilka båda så klart påverkas av den tuffa matchen i onsdags. Både spelarna och lagledningen är dock väldigt motiverade att ge Åland en ny fotbollsmedalj att vara stolt över. Louise Andersson är fortsatt inte tillgänglig, men de övriga i truppen är det. En fin fotbollsmatch kan vi önska och även utlova. Vi hoppas man går man ur huset för att se den sista glimten av Åland Uniteds fina lag för år 2023 här på hemmaplan.


Avspark på lördag är 17.00 och kan man av någon orsak ej närvara så sänds matchen på Ruutu+. Man kan fortsatt stöda klubben genom att köpa en stödbiljett på https://www.aub.ax/stodbiljett och barn är speciellt välkomna då Leklandet vid gott väder ställer en hoppborg till förfogande i södra kurvan. Även andra barnaktiviteter finns till förfogande. Familjer kommer in för familjepris och fotoutställning med Åland United inspirerade bilder av https://www.10mm.photography/ finns att se. Självklart kan man också beställa supportertröjor. Kort sagt. Kom och se Åland United och visa att vi behövs!81 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page