top of page

Åland 100. Kom med och sätt Guldbollen i rullning!

Åland är ett självstyrt landskap inom republiken Finland. Självstyrelsen markeras i och med Landskapets egna lagstiftande organ, Lagtinget, som fram till år 1993 hette Landstinget. Efter att lagen om självstyre stiftats och Åland slutligen började nyttja den kom det nyvalda Landstinget att samlas till sitt första plenum i Mariehamn den 9 juni 1922. Detta datum firas som startskottet för den åländska autonomin och 9 juni är allmänt kallad Självstyrelsedagen.


På Åland firar man detta hundrade år, från den 9 juni 2021 till 9 juni 2022 som ett jubileumsår. På olika håll arrangeras festligheter och diverse kampanjer och aktiviteter under parollen Åland100.


Vi i Åland United kommer att ”Sätta guldbollen i rullning”. Från och med i dag, onsdagen den 9 juni.

På Instagram kommer vi att samla olika sätt att spela fotboll. Ni filmar helt enkelt ett eget bidrag och lägger upp det på Instagram med hashtaggen #AUguldbollen . Man kan också skicka sitt bidrag till Åland Uniteds messengerkonto så publicerar vi det.


Idén är helt enkelt att du, ensam eller med andra trixar, leker och spelar med en fotboll, eller något som duger för ändamålet. Bara fantasin sätter gränser och allt och alla kan vara med. Kan du spela i sömnen, medan du simmar eller i bastun? Allt är möjligt och alla sätt är bra! Småsyskon, Farfar och Farmor samt guldfiskarna kan också vara med om man vill. Det är bara att vara kreativ. Man kan också delta precis varifrån som helst, bara man har tillgång till Instagram.


Den 9 juni 2022, eller vid passligaste datum nära det, kommer en final att arrangeras då de mest kreativa bidragen tävlar om att vinna utmaningen. Hela året har man alltså på sig.

Kom med och sätt Guldbollen i rullning!


Frågor riktas till Anna Dahlgren

04575483360


150 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_ÅU-HONKA_webb.jpg
bottom of page