top of page

Åländskt samarbete för att locka fler flickor till fotbollen

IFK Mariehamn, Åland United, IFFK och IF Fram inleder ett samarbete med UEFA för att locka flera flickor med i fotbollens magiska värld. Det handlar om ett projekt inom UEFA som kallas för ”UEFA Disney Playmakers”. IFK Mariehamn lämnade in en projektansökan via Finlands Bollförbund och Åland blev sedan vald som en av 38 orter i Finland som kom med i projektet. UEFA Playmakers-programmet erbjuder flickorna att bekanta sig med fotbollen på ett enkelt och roligt sätt. Under Playmakersträningarna får barnen fysisk-, social- och fotbollsfostran i en bekant Disneyvärld. Projektet riktar sig till 5 – 8-åriga flickor som ännu inte är med i någon förening, men även redan aktiva spelare är välkomna. På Åland cirkulerar träningarna mellan olika orter och målsättningen är att komma i gång i april.
  • Vi vill alla ha flera flickor med i verksamheten och vi tror att det här kan vara ett bra sätt att stärka flickfotbollen, säger Alexandru Serban (IFK), Barbro Carlsson (Åland United), Alexandra Öhman (IFFK) och Kristian Karlsson (IF Fram).

Under den här veckan utbildas tre tränare för projektet och alla är aktiva spelare, Louise Andersson (Åland United), Milla Rosenberg (Åland United) och Alva Jansson (IFK). Mer information om anmälningar och träningar meddelas senare.48 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ÅU-PK35_250524_RGB.jpg
bottom of page