top of page

Äntligen smäller det! TiPS hemma på lördag!

Äntligen, äntligen är det dags!

Subway Nationella Ligan börjar helt på riktigt. Det var tänkt redan i mars, men sen stannade Världen till några månader och således är det först nu, lördagen den 13 juni klockan 17.00 som Åland United släpps loss för ligaspel på den nya konstgräsmattan på WHA.


Premiärmotståndet är minst sagt utmanande. TiPS från Dickursby har förtjusat ligapubliken under sina bästa stunder de senaste två åren, efter sin återkomst på högsta nivå, genom sitt allt igenom sammansvetsade unga och skickliga lag. I sina bästa stunder har de bjudit upp till riktig dans, men just ungdomen och den medföljande orutinen har gjort det svårt för laget att hålla jämn nivå över hela säsongen. Nu börjar detta problem mer och mer raderas ut, allteftersom spelarna blir äldre och mer rutinerade. TiPS, som förra året stannade på fjärde plats efter att Åland United i sista matchen tog bronspengen framför de grönsvartas näsor, räknas i år till en av dem som mycket väl kan blanda sig i medaljstriden.


Inför säsongen bytte man närmast ut strukturer, såsom tränarstab. Trotjänaren Petteri Kaijasilta, som hade följt största delen av spelartruppen sedan de var små, fick gå som huvudtränare och in kom rutinerade räven Pauliina Miettinen, som helt säkert kommer att sätta en lite rakare och aggressivare prägel på årets lag. På spelarsidan har inga riktigt stora förändringar skett. Målfarliga forwarden Moona Talka har gått till Ilves och mittfältaren Linda Kaijasilta har lämnat laget. På plussidan ser vi bland några andra försvararen Anna Nurmi från PK35 Helsingfors och så forwarden Annika Haanpää från TPS. Bägge två unga ivriga spelare som passar precis in i lagstrukturen. Ungdomslandslagsspelare som Joanna Tynnilä, Oona Sirén, samt farliga anfallsduon Jenna Topra och Nora Lehto är namn man får lära sig känna. TiPS, som under vintern likt Åland United har spelat sig fram till semifinal i cupen, är ingen alls att leka med heller detta år.


Samuel Fagerholm och gänget har kunnat förbereda sig på ett enligt förhållandena gott sätt och den nya planen börjar också bli bekant för spelarna nu. Tilde Hellund inleder säsongen, i kraft av det nya samarbetsavtalet uppe i Österbotten med IK Myran, Rebecca Björkvall rehabiliterar i sin långtidsskada och även Isabella Mattsson samt Ashley Riefner verkar få stå över premiären. Gott om kvalitet finns det ändå i truppen och många alternativ att formera laget finns.


Lagkaptenen Anna Westerlund gör ingen hemlighet av att hon också har längtat efter att få börja tävla:

”Kul med match ju! Vissa dagar har det känts som att man inte ser ljuset i tunneln på andra sidan om vi spolar tillbaka bandet 2-3 månader. Men nu är det äntligen match igen, och bara det är glädje. Både för oss som klubb men förhoppningsvis också för våra supportrar. TiPS var ett bra och tekniskt lag redan ifjol, och nu har de fått in Pade som är en bra tränare, så tror att det kommer att bli en bra match. Två lag som har sett framemot 13.6 en lång tid nu så det är bara att knyta skorna och ställa upp till kamp!”


Matchen startar alltså 17.00 och vi ber supportrar anlända i god tid så köbildning inte uppstår. Vi kommer att sälja ett begränsat antal biljetter på grund av coronarestriktioner. Skulle det gå så att man blir utan kan man följa denna, precis som alla andra matcher i Nationella Ligan via Ruutu+. Vi hoppas ända att ni vill komma till platsen för att se oss live!


Håll i er! Nu börjar det alltså!!!
129 visningar

Comments


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen_PK35V-ÅU.jpg
bottom of page