top of page

Äntligen in på gräset. JyPK kommer, vi är redo!

Trots att det kan vara svårt att tro det då man tittar ut genom fönstret här på Åland denna torsdag, så kommer Damernas Liga att spelas på WHAs huvudarena i övermorgon. Klockan 17.00 sparkar matchen mot JyPK av och det är dags för Åland United att återvända till ett segrande koncept. Förra veckan förlorade bägge lag sin match, så hunger och inspiration kommer det att finnas.


Jyväskylän Pallokerho tränas denna säsong för första gången av Mikko Manninen som tagit över efter rätlinjiga "good old time football" tränaren Jukka Västinen. Årets JyPK är tänkt att vara ett lite mer "spelande" lag, men man har nog hunnit få så mycket slagsmål och kampfotboll i blodet under de senaste åren att takterna säkert sitter i fortfarande, åtminstone på den lilla gräsplanen som WHA är.


Inför säsongen blev man av med storstjärnan Gentjana Rochi som via PK-35 Vanda numera som bekant huserar i KuPS. Även stöttepelaren, mittbacken Maria Alanko har lämnat laget och man kan säga att ganska stora stövlar lämnades för Manninen att fylla med nya spelare, eller för de gamla att växa in i . En hel drös ungdomar har lyfts upp från B flickorna och så har offensiva löftet Kia Voutilainen, som gjorde sitt debutmål i Damernas Liga förra helgen, kommit från division 1 klubben Hertta. Mycket ansvar ligger fortsättningsvis på målvakten Pauliina Tähtinen, forwarden Henna-Riikka Honkanen och så klart alltid obekväma mittfältaren Lavdije Begolli, som då hon är som bäst kan snurra upp hela försvar själv. Ett tufft lag är det alltså och man kan vänta sig mycket kamp om första och andra bollar. Åland United behöver finna lugnet i det egna spelet för att få grepp om denna match.


Även Anna Westerlund ser den kommande matchbilden på detta sätt:

"Första matchen på WHA gräset, tror det blir en bra fight med många dueller. " Ett kort och effektivt svar på frågan om vad vi har att vänta på lördag.


Snövädret har gjort att träningen flyttas in i Eckeröhallen på torsdag, men på fredag ska Åland United premiärträna på matcharenan, för att sedan då på lördag slåss om tre poäng. Maryette Karring är fortfarande skadad. Förutom lite småskavanker har Samuel Fagerholm och hans stab alla andra spelare tillgängliga.


JyPK, som nådde semifinal i cupen ligger just nu sist i Damernas Liga med två förlorade matcher (KuPS borta 3-4 och ONS hemma 1-2) och man är just nu det enda laget på noll poäng. Just sådana lag brukar vara tuffa att möta och därför hoppas Åland United på fortsatt stort stöd av våra supportrar. Klockan 17.00 på WHA denna lördag, den 4/5 alltså!90 visningar

コメント


thumbnail_ÅUB-logo_med ÅU-logo.jpg
liten_annons_ålandstidningen kopiera.jpg
bottom of page