Stäng
Fel lösenord
Glömt lösenordet?
Väntar

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att använda tjänsten godkänner du detta.

Okej

A-lag Damer

DELA SIDAN

Om Åland United

Hösten 2004 bildades laget Åland United, en sammanslagning av de åländska damfotbollsföreningarna LIF och IFFK i samarbete med IFK Mariehamn. Detta för att göra en mer strukturerad satsning på damfotbollen.

Redan första året steg laget till högsta serien i Finland för att de två följande åren sluta på en fjärdeplats. 2008 blev ett mellanår då laget stannade på åttonde plats.

2009 hade Åland United rf. bildats som egen förening, av Sunds IF, Lemlands IF, IFK Mariehamn, Saltviks IF Fram och Finströms IFFK, för att kunna bedriva elitfotboll och ytterligare utveckla dam- och flickfotbollen på Åland. Under 2009 lyckades laget med den historiska bedriften att bli finska mästare i damfotboll.

Laget kvalificerade sig för spel i Womens Champions League 2010. Under 2010 antogs HIK och JIK som medlemmar i föreningen

Säsongen 2010 placerade sig Åland United på bronsplats i Damernas liga och 2011 blev det en fjärde plats.
Säsongen 2012 placerade sig Åland United på en silverplats i Damernas liga med otroliga 113-11 i målskillnad.Säsongen 2013 var man tillbaka på toppen och blev finska mästare.
2014 inledde Åland United Damligan utan att riktigt hitta sitt eget spel, men ett par matcher in på säsongen började spelet flyta. I den allra sista matchen hemma på WHA besegrades Åland United av PK-35 i en helt avgörande match, inför en rekordstor publik om 1 593 personer och man bärgade silvermedaljerna.

Vi har även ett nära samarbete med IFK Mariehamns damlag, som spelar i Upplandsseriens division 3.

INFORUTA

Åland United finns till för att erbjuda elitfotboll för damer på Åland.

Klubben har som mål att dels tjäna som en utvecklingsplattform för spelare som har som mål att utvecklas mot den internationella toppen, dels att erbjuda målsättningar för åländska ungdomar som vill satsa helhjärtat på fotboll.

Åland United och hela den åländska damfotbollen strävar även att vara en ändstation för fotbollsspelare som rotar sig i det åländska samhället för att stanna!

MATCH HÖJDPUNKTER

MEDLEMMAR

Åland United rf. bildades som egen förening 2009. Bildande medlemmar var: Lemlands IF, IF Finströmskamraterna, IFK Mariehamn, Sunds IF och IF Fram. 2010 anslöt Jomala IK och Hammarlands IK som medlemmar.

SENASTE BILDER OCH VIDEO

Ingen video
Ingen video uppladdad
Logga in och ladda upp ert första klipp

BESÖKARTOPPEN