Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Åland United

Följ

Åland United Klubb

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Läs mer om vår cookie policy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Åland United
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Åland United
E-post alandunited@gmail.com
Kontonr FI44 6601 0001 0630 64

Om Åland United

Hösten 2004 bildades laget Åland United, en sammanslagning av de åländska damfotbollsföreningarna LIF och IFFK i samarbete med IFK Mariehamn. Detta för att göra en mer strukturerad satsning på damfotbollen.

Redan första året steg laget till högsta serien i Finland för att de två följande åren sluta på en fjärdeplats. 2008 blev ett mellanår då laget stannade på åttonde plats.

2009 hade Åland United rf. bildats som egen förening, av Sunds IF, Lemlands IF, IFK Mariehamn, Saltviks IF Fram, Eckerö IK och Finströms IFFK, för att kunna bedriva elitfotboll och ytterligare utveckla dam- och flickfotbollen på Åland. Under 2009 lyckades laget med den historiska bedriften att bli finska mästare i damfotboll.

Laget kvalificerade sig för spel i Womens Champions League 2010. Under 2010 antogs HIK och JIK som medlemmar i föreningen

Säsongen 2010 placerade sig Åland United på bronsplats i Damernas liga och 2011 blev det en fjärde plats.
Säsongen 2012 placerade sig Åland United på en silverplats i Damernas liga med otroliga 113-11 i målskillnad.Säsongen 2013 var man tillbaka på toppen och blev finska mästare.
2014 inledde Åland United Damligan utan att riktigt hitta sitt eget spel, men ett par matcher in på säsongen började spelet flyta. I den allra sista matchen hemma på WHA besegrades Åland United av PK-35 i en helt avgörande match, inför en rekordstor publik om 1 593 personer och man bärgade silvermedaljerna.
2015 slutade Åland United på en tredje plats i damligan.
2016 har Åland United för första gången ett flicklag som ska spela i Upplandsserien

Vi har även ett nära samarbete med IFK Mariehamns damlag, som spelar i Upplandsseriens division 3.